beste elektrische waterpistool
Kamperen
Odile
Kamperen
07/05/2024
9 min
0

Beste elektrische waterpistool (onze top 5)

07/05/2024
9 min
0

Een elektrisch waterpistool is geweldig speelgoed voor iedereen die van watergevechten houdt. Het enige wat je hoeft te doen is een knop in te drukken om water te spuiten. Dit maakt het perfect voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Een elektrisch waterpistool is het ideale vermaak om mee te nemen naar de camping. Het zorgt voor verfrissing op warme zomerdagen en is een ideale activiteit voor de hele familie. Het biedt uren van spetterende waterpret, of je nu in de tuin, op het strand of tijdens een watergevecht speelt. Maar wat is nou het beste elektrische waterpistool? Wij zochten het uit! In deze blog lees je onze top 5.

Samenvatting beste elektrische waterpistool

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder zie je onze top 5 beste elektrische waterpistolen op een rijtje.

 1. Brand '82 Waterpistool
 2. Huntex Dynamo Gun Elektrisch waterpistool
 3. Spyra Three blauw elektrisch waterpistool
 4. NewWave elektrisch waterpistool
 5. La Plete elektrisch waterpistool

beste elektrische waterpistool2

1. Brand '82 Waterpistool

Het Brand ‘82 waterpistool ziet er wat ons betreft super gaaf uit! Hij hoort dan ook zeker thuis in deze lijst met de beste elektrische waterpistolen. Het waterpistool heeft een indrukwekkend bereik van maar liefst 10 meter. Wedden dat je met dit waterpistool de coolste van de camping bent!

Het unieke aan dit waterpistool is dat je een extra flesje kunt vastmaken zodat je nóg een grotere watercapaciteit hebt. En het waterreservoir is al niet klein, namelijk 800 ml. De kans is groot dat jij hiermee je tegenstanders zo weg speelt.

Jammer genoeg is hij maar in één kleur verkrijgbaar: zwart/wit. Maar, je krijgt er wel een setje Decals bij zodat je hem zelf kunt versieren. Hij heeft een gewicht van 1 kg, wat hem ook geschikt maakt voor de jongere kinderen. Met een volle batterij kun je 2 uur lang schieten, wat zorgt voor non stop actie. Hij doet er ongeveer 2,5 uur over om hem helemaal op te laden. Je moet dus wel een grote pauze inlassen als hij leeg is.

Wij zijn super enthousiast over dit elektrische water pistool!

Eigenschappen

 • Bereik: tot 10 meter
 • Kleuren: zwart/wit
 • Capaciteit waterreservoir: 800 ml
 • Gewicht: 1 kg
 • Materiaal: kunststof
 • Oplaadtijd: 2,5 uur (hij gaat dan ongeveer 2 uur lang mee)

brand 82 goede waterpistool

2. Huntex Dynamo Gun Elektrisch waterpistool

De Huntex Dynamo Gun is hét perfecte waterpistool voor op de camping. Met dit krachtige waterpistool speelt je kind urenlang speelplezier. Of je nu op de camping bent, of gewoon thuis. Wedden dat jouw kind met het mooie weer geen seconde meer binnen wilt zitten?

Helaas is het onduidelijk hoe lang de batterijduur exact meegaat, maar hij is voorzien van twee 3,7V 1200mAh oplaadbatterijen. Je kunt de lege accu ook vervangen voor een volle. Hij is ideaal om mee te nemen naar de camping; de afmetingen van het pistool zijn: 26 x 4,5 x 32 cm.

Het elektrische waterpistool heeft een bereik van 9 á 10 meter. Hij is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, rood en zwart. Zo zit er zit altijd wel een mooie kleur voor jou of je kind bij! Met zijn 0,76 gram is hij lekker licht en daarom ook geschikt voor jonge kinderen. De Huntex Dynamo Gun heeft een waterreservoir van 500 ml én een extra magazijn van 50 ml.

Zoals ze het zelf zeggen: een must-have voor elk zomeravontuur!

Eigenschappen

 • Bereik: 9 tot 10 meter
 • Kleuren: groen, blauw, rood, zwart
 • Capaciteit waterreservoir: 500 ml en extra magazijn van 50 ml
 • Gewicht: 0,76 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Oplaadtijd: onduidelijk

Huntex krachtige straal

3. Spyra Three blauw elektrisch waterpistool

Dit waterpistool van Spyra Three biedt krachtige prestaties en is echt geweldig en super luxe. Dat mag op zich ook wel, gezien de prijs. Hij valt ver boven het gemiddelde vergeleken met de andere elektrische waterpistolen uit deze lijst. Maar je krijgt er ook een hoop voor terug! Zo heeft dit waterpistool een scherm dat de tank- en batterijstatus weergeeft. Ook heeft hij verschillende spelmodi:

 • Open mode: standaardfuncties inclusief blast
 • Burst mode: drie blasts snel achter elkaar
 • League mode: drie waterstoten

En het vetste is eigenlijk nog: hij heeft een indrukwekkend bereik van 14 meter! Hierdoor kun je het spelletje naar een hoger niveau tillen en kunnen jij en je vrienden genieten van een intensief watergevecht.

Met zijn 2,2 kg is hij best wel zwaar. Hij is dan ook pas geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar. Wat ons betreft kan het ook wel wat eerder. Maar dit kun jij als ouder beter inschatten voor je eigen kind.

Voor de oudere kinderen en volwassenen raden wij dit elektrische waterpistool zeker aan!

Eigenschappen

 • Bereik: 14 meter
 • Kleuren: blauw
 • Capaciteit waterreservoir: 682 ml
 • Gewicht: 2,2 kg
 • Materiaal: kunststof
 • Oplaadtijd: onbekend

Spyra three goed waterpistool

4. NewWave elektrisch waterpistool

Met dit elektrische waterpistool van NewWave beleef je eindeloos waterplezier! Met zijn bereik van 15 meter heeft dit waterpistool het grootste bereik van deze lijst. Hiermee is dit waterpistool ideaal voor spannende watergevechten. Met een gewicht van 0,80 kg is hij ook geschikt voor de wat jongere kinderen. Er staat een aanbevolen leeftijd van 12 jaar, maar als ouder kun je beter zelf inschatten vanaf welke leeftijd jij denkt dat het geschikt is.

Het waterpistool is makkelijk bij te vullen en te bedienen. En dankzij het dubbele waterreservoir kun je langer spelen zonder dat je hem hoeft bij te vullen.

Als je op zoek bent naar een elektrisch waterpistool met het grootste bereik, dan is dit de perfecte optie.

Eigenschappen

 • Bereik: 15 meter
 • Kleuren: rood
 • Capaciteit waterreservoir: 600 ml
 • Gewicht: 0,80 kg
 • Materiaal: kunststof
 • Oplaadtijd: onbekend

new wave beste waterpistolen

5. La Plete elektrisch waterpistool

Dit elektrische waterpistool van La Plete ziet er ook weer super gaaf uit. Hij is blauw/grijs van kleur en heeft een groot bereik van 10 meter.

Het grote voordeel van dit waterpistool is dat hij een groot reservoir heeft van 900 ml! Je hoeft hem dus echt niet vaak bij te vullen. Dit maakt hem waarschijnlijk wel wat zwaarder om vast te houden. Hoe zwaar hij precies is, staat er jammer genoeg niet bij.

Hij wordt geleverd inclusief twee oplaadbare batterijen. Dit is eigenlijk super handig, want hierdoor kun je de batterij snel vervangen als hij leeg is. Je kunt de andere batterij dan aan de lader leggen! Je hoeft nooit te wachten dus.

Het waterpistool van La Plete heeft een krachtige straal voor avontuurlijke watergevechten. Het is het perfecte waterspeelgoed om verkoeling te zoeken tijdens de warme dagen. Zeker voor op de camping is het perfect, maar ook in je achtertuin kun je je er prima mee vermaken.

Eigenschappen

 • Bereik: 10 meter
 • Kleuren: blauw/grijs
 • Capaciteit waterreservoir: 900 ml
 • Gewicht: onbekend
 • Materiaal: kunststof
 • Oplaadtijd: onbekend

La plete perfecte wapen

Beste waterpistool (super soaker Twister)

Toch op zoek naar een normaal waterpistool? Kies dan voor deze NERF Super Soaker Twister. Vergeleken met de elektrische waterpistolen super betaalbaar!

Hij heeft een groot waterreservoir van 1094 ml en er komen 2 draaiende waterstralen uit het waterpistool. Deze Super Soaker is super makkelijk in gebruik. Je haalt de dop van het reservoir en vult het met water. Vervolgens pomp je de hendel naar achteren en naar voren om het water te lanceren.

Als je op zoek bent naar het beste waterpistool, raden we deze super soaker aan.

beste super soaker

Waar let je op bij het kopen van een elektrisch waterpistool?

Als je een elektrisch waterpistool gaat aanschaffen kun je op een aantal factoren letten. Hieronder hebben we de belangrijkste opgesomd:

 • Bereik: je wilt natuurlijk niet voor niets een elektrisch waterpistool kopen. Wel zo fijn als hij dan een effectief bereik heeft. Check daarom wat de maximale afstand is die het water kan afleggen.
 • Capaciteit waterreservoir: de capaciteit van het waterreservoir bepaald hoe vaak je het pistool moet bijvullen. Met een groter waterreservoir kun je langer spelen zonder dat je hem bij hoeft te vullen. Ideaal als je op de camping bent en er is niet altijd water dicht bij je. Maar dit maakt het pistool wel wat zwaarder. Met een kleiner waterreservoir moet je hem vaker bijvullen, maar is hij wel lekker licht.
 • Gewicht: het gewicht van het waterpistool is belangrijk, vooral wanneer kinderen hem gaan gebruiken. Een te zwaar pistool kan onhandig zijn. Kies er een met het juiste balans tussen capaciteit en gewicht.
 • Oplaadtijd: een snellere laadtijd is handig, zeker als je het waterpistool vaak wilt gebruiken. Helaas staat de oplaadtijd niet altijd bij de omschrijving. Ook is het afhankelijk per model. Vaak is het tussen de 1 en 3 uur. Sommige elektrische waterpistolen hebben een snellaadfunctie.
 • Batterijduur: ook de batterijduur is afhankelijk per model. Over het algemeen ligt de batterijduur tussen de 30 minuten en 2 uur. Helaas staat de batterijduur ook niet altijd in de omschrijving. Je zou dus af moeten gaan op reviews.

beste waterpistool

Wat zijn de voordelen van een elektrisch waterpistool?

Er zijn een aantal voordelen van een elektrisch waterpistool ten opzichte van een gewoon waterpistool. Hieronder benoemen we de grootste voordelen.

Gebruiksgemak

Elektrische waterpistolen zijn vaak makkelijker te bedienen omdat je niet handmatig hoeft te pompen. Handig voor kinderen, maar ook voor luie volwassenen is het geweldig!

Krachtige en constante straal

Elektrische waterpistolen leveren een contantere en krachtige straal in vergelijking met handmatige waterpistolen. Dit komt door de motor die een constante druk heeft.

Verschillende instellingen

Veel elektrische waterpistolen hebben meerdere instellingen voor de waterstraal, zoals verschillende intensiteiten of zelfs straalpatronen. Dit maakt het spelen nog gevarieerder en leuker.

Groot waterreservoir

Elektrische waterpistolen hebben vaak grotere waterreservoirs in vergelijking met gewone waterpistolen. Hierdoor hoef je minder vaak bij te vullen. En grote kans dat je wint als je het opneemt tegen iemand met een normaal waterpistool!

beste waterpistool ter wereld

Veelgestelde vragen over elektrische waterpistolen

Heb je nog een vraag voordat je een elektrisch waterpistool aan gaat schaffen? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord. Heb je nog een andere vraag? Laat het weten in de reacties!

Hoe werkt een elektrisch waterpistool?

Een elektrisch waterpistool werkt met een batterij aangedreven pomp die water uit een reservoir door een mondstuk pompt. Hierdoor krijg je een krachtige waterstraal. Het enige wat je hoeft te doen is een knop in te drukken. Dit maakt het een stuk makkelijker dan een gewoon waterpistool.

Hoe maak ik het waterpistool schoon na gebruik?

Na gebruik leeg je de watertank en spoel je hem om met schoon water. Droog het pistool af, vooral rond de batterij. Hierdoor voorkom je roest en schimmel. Laat het goed drogen voordat je hem opbergt. Zo gaat het elektrische waterpistool lekker lang mee.

Voor welke leeftijd is een elektrisch waterpistool?

Elektrische waterpistolen zijn meestal geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Denk je dat jouw kind het op eerdere leeftijd kan? Dan is dit natuurlijk ook helemaal prima. Elektrische waterpistolen zijn zeker niet alleen voor kinderen. Ook voor jongeren en volwassenen is het eigenlijk super leuk. Zeker omdat ze een stuk krachtiger zijn dan gewone waterpistolen. Ideaal voor een watergevecht op de camping met de hele familie!

Hoe lang gaat de batterij van een elektrisch waterpistool mee?

De batterij van een elektrisch waterpistool gaat meestal een paar uur mee. Hoe lang precies hangt af van het model. Sommige modellen hebben vervangbare batterijen zodat je hem nog langer kunt gebruiken.

Hoe lang duurt het om een elektrisch waterpistool op te laden?

Het opladen van een elektrisch waterpistool duurt meestal tussen de 1 en 3 uur. Ook dit hangt af van het model. Sommige modellen hebben een snellaadfunctie. Vind je het een gedoe om hem iedere keer op te moeten laden? Ga dan voor een gewoon waterpistool. Deze zijn ook hartstikke leuk én een stuk actiever.

Waarom zou ik een elektrisch waterpistool kopen?

Een elektrisch waterpistool is makkelijker te gebruiken omdat je niet hoeft te pompen. Ze spuiten krachtiger en constanter. Ook hoef je je minder in te spannen.

Kan een elektrisch waterpistool tegen water?

Elektrische waterpistolen zijn bestand tegen spetters en lichte regen. Maar je kunt hem niet helemaal onder water dompelen. Het is en blijft een elektrisch apparaat. Zorg er ook voor dat je het apparaat goed droogt na gebruik.

goede waterpistool

Samenvatting beste waterpistool

Hopelijk heb je een keuze kunnen maken. Hieronder zie je nog een keer onze top 5:

 1. Brand '82 Waterpistool
 2. Huntex Dynamo Gun Elektrisch waterpistool
 3. Spyra Three blauw elektrisch waterpistool
 4. NewWave elektrisch waterpistool
 5. La Plete elektrisch waterpistool

beste elektrische waterpistool2

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze lijst met de beste elektrische waterpistolen, hebben we nog veel meer leuke lijstjes online staan:

Reacties
Categorieën