beste luchtbedden 2 persoons
Kamperen
Erna
Kamperen
03/18/2024
12 min
0

Beste luchtbed 2 persoons (top 8)

03/18/2024
12 min
0
Ik ga op reis en ik neem mee; het beste 2 persoons luchtbed!

Een luchtbed geeft vrijheid. Voor vakanties, tijdens een festival, of als je thuis logés hebt. Tweepersoons luchtbedden zijn het meest comfortabel. Lekker knus voor samen, maar ook alleen voor alle ruimte. Voor de beste luchtbedden hoef jij niet op pad. Dit blog is geen gebakken lucht. Jij kiest straks het beste luchtbed 2 persoons zonder moeite en veel tijd. Een goed luchtbed moet aan een aantal eisen voldoen voor een goede nachtrust. In deze top 8 tref je ze allemaal aan!

Top 8 beste luchtbed 2 persoons

 1. Intex Luchtbed
 2. LifeGoods Luchtbed
 3. Campingaz Xtra Quickbed
 4. Bestway Luchtbed
 5. Intex Ultra Pluch
 6. Quechua luchtbed
 7. Intex Prime Comfort
 8. Intex Queen Ultra Plush Headboard

beste luchtbedden 2 persoons

1. Intex Luchtbed

De luchtbedden van Intex zijn er in verschillende typen. Dit A-merk 2 persoons luchtbed zorgt voor voldoende stabiliteit doordat het oppervlak zich naar het lichaam vormt.

Heb jij wel eens op een luchtbed geslapen? Dan weet je ook dat je geen leegloper wil hebben. Midden in de nacht wakker worden op een koude ondergrond is niet fijn. Het overkwam me eens in een tentje. De regen had de ondergrond drassig gemaakt. IJskoud was het, ik werd de hele nacht niet meer warm. Dat was dus een goedkoop en eenvoudig luchtbed. In dit blog laat ik je luchtbedden zien die jou gaan behoeden voor dit soort ellende.

Een Intex luchtbed biedt door het fluweelzachte oppervlak een waardig bed. De voetpomp waar je kramp van in je kuiten krijgt, mag je ook thuislaten. Dit Intex luchtbed heeft een ingebouwde pomp. Supermakkelijk dus, zo maak je ook geen herrie midden in de nacht op een camping met een elektrische pomp.

Het nadeel van een luchtbed met ingebouwde pomp is alleen dat je een stopcontact nodig hebt. Dus voordat je dit luchtbed in je tentje neerlegt, zoek eerst een stroompunt. Die is op iedere camping aanwezig. Daarna ben je al in 4 minuten klaar om op dit luchtbed te ploffen. Dat kan deze wel hebben met de stevige constructie. Het bed weegt 9.1 kg, ga je op de fiets kamperen? Dan is het een zwaar gewicht. Dit luchtbed 2 persoons is ook heel geschikt voor thuisgebruik.

Eigenschappen Intex luchtbed

 • Tweepersoons luchtbed met ingebouwde pomp
 • Bijgeleverde draagtas
 • Afmeting 152x203x46 cm
 • Zachte slaapoppervlak
 • Goede lichaamsondersteuning

luchtbed intex

2. LifeGoods Luchtbed

Prima luchtbed hoor, van LifeGoods. Deze heeft maar liefst 35 luchtspiralen die zorgen voor een heerlijke nachtrust door de goede lichaamsverdeling.

Welk soort luchtbed jij ook kiest, of moet ik zeggen 'jullie' met een tweepersoons luchtbed, het ideale luchtbed biedt voldoende steun aan het lichaam. Ook dit luchtbed kan dat. Het is niet erg als je misschien wat zwaarder bent, (of je partner), want het LifeGoods luchtbed kan jullie zonder problemen tot maximaal 295 kg in slaap wiegen.

Het LifeGoods luchtbed voor 2 personen is iets sneller opgepompt als het Intex luchtbed. Als jij met zweet op je voorhoofd eindelijk die tent hebt staan, ben je in slechts 3 minuten klaar om daar even lekker van uit te rusten op dit comfortabele luchtbed.

Nog iets wat als heel fijn ervaren wordt, is het ingebouwde kussen. Daarmee lig je net iets hoger met je hoofd. Als je op een luchtbed slaapt, dan wil je kussen nog wel eens erachter vallen. Dat klinkt vast wel bekend. Doordat je het hoofdeinde extra kan opblazen, lig jij lekkerder en je kussen valt niet snel achter het luchtbed.

Eigenschappen LifeGoods luchtbed 2 persoons

 • Luchtbed 2 persoons met ingebouwde pomp
 • Het luchtbed heeft een ingebouwde kussenrand van 8 cm
 • maximaal draaggewicht: 295 kilo
 • Inclusief draagtas
 • Afmetingen: 203 x 152 x 46cm

luchtbed Lifegoods

3. Campingaz Xtra Quickbed

Het beste luchtbed '2 persoons kamperen', is natuurlijk van het merk Campingaz. Dit is een ultralichtgewicht luchtbed om makkelijk mee te nemen en lekker om op te slapen.

Hoewel de meeste luchtbedden wat dikker zijn en ook thuis gebruikt kunnen worden, is deze beter geschikt voor op de camping. Want, hoe zwaarder en groter bagage, hoe onhandiger het is natuurlijk. Het Campingaz Xtra Quickbed weegt maar 3.3 kilo. Dat is dus een heel verschil met het Intex luchtbed. die weegt 9.1 kilo.

Moet jij ook altijd zo lachen als je lange mannen op een luchtbed ziet liggen met de voeten over de rand? Bij dit luchtbed mis je die hilariteit, want het is een lange uitvoering van het normale Quickbed. Nu nog de tent op goede maat uitkiezen voor als je extra lang bent. :) Dit luchtbed heeft geen ingebouwde pomp, dus zorg dat je een pomp meeneemt.

Eigenschappen Campingaz Xtra Quickbed

 • Luchtbed 2 persoons zonder ingebouwde pomp
 • Beste luchtbed kamperen
 • Lichtgewicht luchtbed
 • Geschikt campingluchtbed voor lange mensen
 • Afmetingen: 198 x 137

Campingaz xtra quick luchtbed

4. Bestway Luchtbed

Wil je goed slapen op een full luchtbed door slimme luchttechnologieën? De lucht wordt vanzelf aangevuld door de slimme pomp in dit luchtbed van Bestway.

Het bestaat! Een luchtbed waarmee je nooit op de grond wakker wordt. Deze slimmerd zorgt ervoor dat de luchtdruk overal in het matras gelijk blijft. Dus als je partner ligt te woelen, wiebel je niet vanzelf mee. Of erger, lig je ernaast.

Maar wat als de pomp leeg is? Ja daar dacht ik ook aan. Maar met de adapter die je bijgeleverd krijgt, kun je de pomp gemakkelijk tussentijds opladen. Laat het festival maar beginnen. Als jij kapot, maar satisfied naar je tentje waggelt, kun je genieten van een aangename nachtrust. Dit luchtbed kan zelfs tot 350 kilo lichaamsgewicht dragen.

Eigenschappen Bestway luchtbed 2 persoons

 • Categorie beste luchtbedden
 • Stabiel luchtbed voor 2 personen
 • Ingebouwde elektrische pomp
 • 7 nachten slapen zonder pompen
 • extra comfort door ingebouwd kussen
 • Afmetingen: 2.03 m x 1.52 m x 36 cm

luchtbed Bestway

5. Intex Ultra Pluch

Het beste luchtbed 2 persoons waar je hoeslaken strak om blijft zitten, is deze Intex Ultra plush. Het is een luxueus luchtbed dat het best geschikt is voor thuisgebruik.

Een luchtbed heeft ook een hoeslaken nodig. Dat is gewoon hygiënisch. Maar je kent het vast wel, dan lig je lekker, je draait je om en plop, het hoeslaken schiet los van de rand. Door een uitstekende kwaliteit toplaag van dit luchtbed, heb je daar geen last van. Het laken blijft strak op zijn plaats.

Op de foto zie je geen verschil met het andere Intex luchtbed in deze top 8 beste luchtbedden. Het verschil leg ik daarom uit. De standaard Intex heeft praktisch dezelfde eigenschappen. Het voordeel van de Ultra Plush is de zachte toplaag. Je kunt het matras ook eenvoudig met een vochtige doek afnemen. Het is namelijk waterbestendig.

Door de dikke bovenrand blijf je onbewust goed op je plekkie liggen. Als je bedgenoot ligt te snurken, kun je rustig een zetje geven. Niet té hard natuurlijk, want dan ligt hij of zij er wel naast. Het Intex Ultra Plush luchtbed heeft Fiber-Tech Technologie. Hierdoor biedt het matras extra stabiliteit.

De ingebouwde pomp maakt het logeren thuis tot een makkie. Dit matras is namelijk meer geschikt voor thuisgebruik dan voor op de camping. Kampeer luchtbedden zijn meestal wat dunner. Ga je het thuis gebruiken? Dan biedt je jouw logés een comfortabele nachtrust met dit luchtbed, dat aanvoelt als en echt bed.

Eigenschappen Intex Ultra Plush

 • 2 persoons luchtbed in handige draagtas
 • Ingebouwde elektrische pomp
 • Ultiem comfort door Fiber technologie
 • Gemakkelijk repareren door de meegeleverde reparatiekit
 • Afmetingen: 203 x 152 x 46 cm

Intex Ultra Plush

6. Quechua luchtbed

Als je gaat kamperen mag een praktisch en comfortabele slaapplek niet ontbreken. Daarom is het Cuechua 2 persoon luchtbed een ideaal campingmatras.

Qua dikte is dit een ander soort matras als de dikkere varianten voor thuisgebruik. Er is duidelijk onderscheid gemaakt in 2 persoons luchtbedden voor als je onderweg bent, of op vakantie gaat kamperen. Je kan dit luchtbed eenvoudig meenemen, want het neemt niet veel ruimte in als bagage.

Het matras is toch nog 14 cm dik, dus je voelt dat je lekker zacht ligt. Dit bed moet je wel even zelf oppompen. Gebruik je een elektrische pomp, dan ben je ook zo klaar. Het is dus geen self raised luchtbed. Maar, lucht is lucht, dus jij ligt heerlijk op je Cuechua bedje.

Eigenschappen Cuechua luchtbed 2 persoons

 • Categorie klassieke luchtbedden
 • Luchtbed 2 persoons met voldoende breedte en lengte
 • Geen ingebouwde elektrische pomp
 • Categorie goede luchtbedden

Quechua luchtbed 2 persoons

7. Intex Prime Comfort

Dit luchtbed biedt extra comfort en gemak. Het is een full luchtbed die je nachtenlang kan gebruiken zonder bij te pompen.

Het beste tweepersoons luchtbed heeft vooral goede dikte. Door de verschillende lagen van dit luchtbed ervaar je bijna een hotelbed ervaring. Het merk Intex kom je veel tegen onder de luchtbedden. Dat is niet zo gek, want het zijn de beste luchtbedden. Voor dit blog heb ik onderzoek verricht naar 2 persoons luchtbedden, maar je kunt van dit merk ook het beste eenpersoons luchtbed kopen.

Wat ik als enige nadeel kan ontdekken is het gewicht van de Intex Prime Comfort. Het bed weegt namelijk ruim 11 kilo. Ik zou deze dus liever thuis gebruiken als op voor op de camping. De dubbellaagse constructie zorgt voor supergoed comfort. Daarom mag deze Intex ook die naam dragen. Wil je een luchtbed kopen die zorgt voor een comfortabele slaapervaring, dan is dit een prima keuze.

Ook is het matras de dikste die ik kan vinden, maar liefst 51 cm. Dit luchtbed past perfect bij onverwachte logeerpartijtjes. Er kunnen makkelijk 2 volwassenen op liggen en uiteraard ook kids. Kortom, een prima luchtbed. De ingebouwde pomp zorgt ervoor, dat je binnen no-time een goede slaapplek creëert.

Eigenschappen Intex Prime Comfort

 • Luxe luchtbed 2 persoons extra dik
 • Luchtbed ligt als een echt matras
 • Een dubbele laag zorgt voor extra comfort
 • Self raised luchtbed
 • Ingebouwde elektrische pomp

luchtbed Intex Prime Comfort

8. Intex Queen Ultra Plush Headboard

Wil jij een superdeluxe 2 persoons luchtbed kopen, waar je hoofdkussen nooit meer naar achteren valt? De Intex Queen Ultra Plush biedt comfortabele nachtrust en heeft zelfs een hoofdbord. Dit luchtbed zit en ligt heerlijk.

Ik had dit niet eerder gezien, een 2 persoons luchtbed met een ingebouwd hoofdbord. Ik vind dit het beste luchtbed 2 persoons die je een comfortabele slaapervaring geeft. De meeste luchtbedden hebben geen opstaande rand aan het hoofdeinde. Sommige hebben wel een ingebouwd kussen, dat zag je al bij het luchtbed van LifeGoods. De Intex Queen gaat dus nog een stapje verder. Op dit luchtbed kun je ook rechtop zitten en lekker chillen met een boek of tv kijken.

Het luchtbed is iets langer dan gebruikelijk, maar dat komt door het hoofdbord. De lengte om te liggen is net zoals de meeste luchtbedden. Een vrouw die tijdens de verhuizing dit luchtbed gebruikte, vertelde dat ze heerlijk heeft geslapen en ook lekker tv kon kijken door het hoofdbord. Eigenlijk merkte ze geen verschil met een echt bed.

Eigenschappen Intex Queen Plush Headboard

 • Luchtbed met geïntegreerde elektrische pomp
 • Luxe bed voor goede nachtrust
 • Luchtbed 2 persoons met hoofdbord
 • Lengte is 236 cm inclusief hoofdbord
 • Dik matras met stevige constructie

intex queen ultra plush luchtbed 2 persoons

Welk luchtbed bij rugklachten?

Rugklachten zijn al vervelend genoeg. Dit heeft invloed op je nachtrust. Maar nu ga jij alleen of samen op een 2 persoons luchtbed slapen. Hoe is dat voor je rug en slaap je dan wel goed? Koop je een luchtbed voor kamperen of logeerpartijtjes, dan is het van belang zorgvuldig te kiezen. Je wil je rug niet nog verder belasten. Om ervoor te zorgen dat je rugklachten niet verergeren door op een luchtbed te slapen, adviseer ik je vooral op deze kenmerken van de luchtbedden te letten:

Dikte en Stabiliteit

Een dikker luchtbed biedt over het algemeen meer comfort en ondersteuning dan een dunner model. Het is belangrijk dat het bed stabiel blijft, zelfs als je beweegt in je slaap. Dit helpt ongewenste drukpunten op je rug te verminderen en bevordert een correcte rughouding in de nacht.

luchtbed tentje

Materiaal en Oppervlakte

Het materiaal waarvan het luchtbed gemaakt is, kan ook invloed hebben op jouw slaapcomfort. Zoek naar materialen die zacht aanvoelen maar toch duurzaam zijn. Een zachte toplaag kan extra comfort bieden zonder dat dit ten koste gaat van de ondersteuning.

Welk luchtbed voor kamperen?

Kamperen is voor veel mensen de ultieme vorm van vrijheid. Even weg uit de dagelijkse sleur en genieten van de natuur. Een goede nachtrust is mag niet ontbreken om te kunnen genieten van deze ervaring. Het kiezen van het juiste luchtbed kan hierbij het verschil maken. In dit blog heb ik 2 persoons luchtbedden getest voor thuis te gebruiken, maar ook voor het kamperen.

Comfortabele slaapplek

Natuurlijk kun je alle luchtbedden uit deze top 8 meenemen en in je tentje leggen. De dikkere varianten hebben meer luxe en comfort. Tegelijk heb je dan wel meer gewicht om mee te nemen. De lichtgewicht matrassen wegen rond 3 kilo, de zwaardere luchtbedden soms wel 11 kilo.

Het is natuurlijk waar jullie persoonlijke voorkeur naar uitgaat en hoeveel ruimte je hebt.Heb je al rugklachten bijvoorbeeld, dan kan ik me voorstellen dat je liever een luchtbed koopt met een goede dikte en ingebouwde pomp.

Goedkoop is duurkoop

Bij de aanschaf van een luchtbed voor kamperen geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Investeer in een kwalitatief hoogwaardig product dat jarenlang meegaat, in plaats van elk jaar een nieuw bed te moeten kopen omdat je oude model weer eens lek is gegaan.

Het laatste wat je wilt tijdens een kampeertrip is midden in de nacht wakker worden op een platgelopen luchtbed omdat deze lek is geraakt door scherpe takjes of stenen. Zoek naar modellen die gemaakt zijn van stevig materiaal zoals versterkt vinyl of canvas om dergelijke teleurstellingen te voorkomen. Kijk ook of je het luchtbed met een vochtige doek kunt afnemen. Heb je wel eens eerder gekampeerd? Dan weet je al dat het een zanderige, stoffige boel kan worden. Natuurlijk moet je lekker leven in de natuur en geen miep kraak zijn, maar toch is het fijn om je bed gemakkelijk schoon te kunnen maken.

Duurzame camping luchtbedden kun je het beste kopen van bekende merken. Campingaz is zo'n merk. Doe dit ook vooral als je meerdere nachten weggaat. Goedkoop kan duurkoop zijn. En tijdens je vakantie heb je toch geen zin om op pad te moeten voor een ander luchtbed?

slapen luchtbed natuur


Luchtdichtheid

Een goed luchtbed moet gemakkelijk op te blazen zijn en langdurig zijn vorm behouden zonder dat er lucht ontsnapt. Gelukkig hebben de luchtbedden in deze top 8 allemaal een goede luchtdichtheid. Sommige hebben speciale fiber- technologieën, zoals de luchtbedden van Intex. Als je een campingluchtbed koopt zonder ingebouwde pomp, draai dan de dop goed vast als je klaar bent met pompen. Ja, dat lijkt een hele normale handeling, maar je wil niet weten hoe vaak dit de oorzaak is van een plat luchtbed.

Samenvatting beste luchtbed 2 persoons

Zie jij je al liggen in je tentje. Weet je al op welk luchtbed? Of ben je nog niet helemaal overtuigd welk luchtbed 2 persoons jou en je partner de beste nachten onder de sterrenhemel geven? Of ben je juist op zoek naar een goed luchtbed voor als de kinderen logeerpartijtjes hebben? Als wij thuis op pad gaan naar vrienden die aan de andere kant van het land wonen, nemen we altijd ons luchtbed mee. Het wordt dan weer té gezellig en naar huis rijden is dan geen optie. Ik raad iedereen eigenlijk aan om een 2 persoonsluchtbed in huis te hebben.

Als je alleen bent is een luchtbed voor 2 personen ook een aanrader. Het ligt gewoon veel fijner en je kan lekker omrollen en breeduit liggen. Kies je dan ook nog 1 met een hoofdbord, zoals de Intex Queen Ultra Plush, dan heb je nóg meer luxe.

Speciaal voor jullie zet ik de beste 2 persoons luchtbedden nog even kort samengevat met de beste pluspunten op een rij:

1. Intex Luchtbed

 • Comfort luchtbed met ingebouwde pomp
 • Hoeslaken krijg je er gratis bij

2. LifeGoods Luchtbed

 • Luchtbed 2 persoons met ingebouwde pomp
 • Groot draaggewicht: 295 kilo
 • Inclusief draagtas

3. Campingaz Xtra Quickbed

 • Luchtbed 2 persoons zonder ingebouwde pomp
 • Lichtgewicht luchtbed voor kamperen

4. Bestway Luchtbed

 • Ingebouwde elektrische pomp
 • Aansluitend 7 nachten slapen zonder te pompen

5. Intex Ultra Pluch

 • 2 persoons luchtbed in handige draagtas
 • Ingebouwde elektrische pomp
 • Ultiem comfort door Fiber technologie

6. Quechua luchtbed

 • Kwalitatief camping luchtbed
 • Geen ingebouwde elektrische pomp

7. Intex Prime Comfort

 • Luxe luchtbed 2 persoons extra dik
 • Luchtbed ligt als een echt matras
 • Ingebouwde elektrische pomp

8. Intex Queen Ultra Plush Headboard

 • Luchtbed met geïntegreerde elektrische pomp
 • Luxe luchtbed 2 persoons met hoofdbord
 • Dik matras met stevige constructie

luchtbed tentje uitzicht

Bronnen

Misschien vind je dit ook interessant

Reacties
Categorieën