beste zaklampen
Kamperen
Erna
Kamperen
03/18/2024
10 min
0

Beste zaklamp (top 8)

03/18/2024
10 min
0
Ik ga op reis en ik neem mee; de beste zaklamp!

Een zaklamp kun je altijd goed gebruiken. Als de stroom uitvalt in huis, als je gaat kamperen of tijdens het klussen. Voor de beste zaklamp 2024 ging ik in het donker op onderzoek uit. Gelukkig was er voldoende licht door de verschillende zaklampen die ik mocht uittesten. Ga je een zaklamp kopen, laat je licht dan eerst schijnen over deze beste zaklampen. Mijn zaklamp test heeft geeft jou duidelijk inzicht in de soorten zaklampen die er zijn. Ik heb ze voor je op een rij gezet.

Top 8 beste zaklampen

 1. TomorrowNow XHP90 zaklamp
 2. TechHome Ultra Heldere LED zaklamp
 3. SmartGoods Zaklamp LED
 4. Attalos LED Zaklamp
 5. Exortus oplaadbare zaklamp
 6. Garberiel Zaklamp
 7. Cobra T1000 CREE
 8. Transnect Zaklamp Led oplaadbaar

beste zaklampen

1. TomorrowNow XHP90 zaklamp

De beste zaklamp die overal voor geschikt is, is de TomorrowNow XHP 90. Dit compacte, oplaadbare type heeft de grootste lichtopbrengst en is oplaadbaar.

Onder de oplaadbare zaklampen is dit het pareltje voor mensen die op pad gaan in het donker. Een scherpe lichtbundel komt ook van pas bij daglicht. Deze zaklamp kan tot 5200 lumen aan, waardoor je met een bereik tot 900 meter kunt schijnen. Had ik deze maar bij me gehad toen ik in het pikkedonker op een camping de hond uitliet als extra beveiliging. Nu is 900 meter behoorlijk ver. Voor mensen die op het platteland wonen, lijkt me dat ideaal. Dan kun je prima deze zaklantaarn gebruiken.

Wat ik ook een groot voordeel vind van deze zaklamp is de oplaadmogelijkheid. De zaklamp heeft een usb type A- en C aansluiting. Als je gaat kamperen is dit reuzehandig, want waar vind jij een stopcontact in de buurt als je lekker warm in je tekentje ligt? Na het laden kan de zaklamp tot wel 7.5 uur branden. Nog een voordeel; Door deze aansluitingen kun je de zaklamp ook als powerbank gebruiken. Heb je dus een zaklamp nodig die als lekker op reis gaat en wil genieten in de natuur, dan is dit een perfecte keuze.

Mogelijkheden TomorrowNow XHP 90 zaklamp

 • Type oplaadbare zaklampen met krachtige batterijen
 • Goed formaat voor in je broekzak
 • 5200 lumen
 • Ook bruikbaar als powerbank (USB-C en USB-A)
 • Maximale lichtsterkte

zaklamp Tommorrownow xhp 90

2. TechHome Ultra Heldere LED zaklamp

Zoek je een zaklamp met waterdichtheid, dan presenteer ik hierbij de beste zaklamp voor sportvissers. Dit is een zaklamp die zeer helder licht schijnt, ook ideaal voor klussen in huis. Het formaat is namelijk heel compact.

Kopers noemen dit een topproduct. Daar wilde ik meer van weten. Deze militaire zaklamp kan allereerst minder lumen aan, dan de TommorowNow zaklamp. De output is dan wat lager. Oké dat is niet gek, want de TommorowNow is ook een echte uitschieter in zijn klasse. Deze Techhome schiet dan weer uit in zijn ultra helder licht met zoomfunctie. Handig dus als je aan het klussen bent en je ogen het niet meer goed zien. Priegelwerkjes met minischroefjes bijvoorbeeld. "Schat, schijn jij even bij met de zaklamp?" Hoe vaak ik dat al niet heb gedaan.

Dit is een oplaadbare zaklamp en je krijgt er twee krachtige Li-Ion batterijen bij, die gaan lang mee. Deze zaklamp kun je ook als powerbank gebruiken. Heel handig weer voor onderweg of op de camping. Je laad je apparaten eenvoudig op via de ingebouwde USB-poort. Is vissen je sport? Kies dan voor een zaklamp die waterdicht is. Deze TechHome kan tegen water, dus is dit een prima product voor langs de waterkant.

Mogelijkheden Techhome Ultra Heldere LED zaklamp

 • Type militaire zaklamp van aluminium
 • Led zaklamp met waterdichtheid
 • Maximale lichtopbrengst tot 3000 lumen
 • Overal goed bereik met heldere lichtopbrengst
 • Inclusief sterke batterijen

zaklamp Techhome

3. SmartGoods Zaklamp LED

Met de SmartGoodz lamp kun je in alle weersomstandigheden gebruiken. De wind- en waterdichte lamp wordt geleverd in een waterdichte koffer. Dit kan niet anders dan een Nederlands merk zijn, inderdaad!

Deze onverwoestbare, duurzame zaklamp koop je misschien maar 1 keer in je leven. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je deze overal mee naar toe kan nemen. Ga je op reis en lekker in de natuur ontspannen, neem dan vooral een zaklamp mee. Je weet nooit of je ergens in een bos met wilde zwijnen in aanraking komt. En geloof me, ik kan het weten. Alleen had ik toen dus geen redder in nood die het enge beest kom verblinden.

Het aantal lumen op de SmartGoodz is 2500. Ik merkte tijdens mijn onderzoek naar de beste zaklamp, dat vooral in lumen een verschil te merken is. Deze zaklantaarn heeft een prima lichtsterkte en schijnt secuur op de plaats waar je het licht hebben wil. De beste zaklampen hebben nog meer functies als alleen helder licht schijnen. Zo kun je met deze SmartGoods inclusief usb-aansluiting je mobieltje opladen. Daarnaast kun je het ook als lifehammer gebruiken. Leg deze alleskunner dus in je auto als je op reis gaat, want je tikt in noodgevallen de autoruit ermee in. De praktische afmetingen maken het plaatje compleet. Als je deze gaat gebruiken, dan merk je echt het verschil.

Mogelijkheden SmartGoodz Militeire LED-zaklamp

 • Type zaklamp met led verlichting
 • 2500 lumen, inclusief 2 langwerkende batterijen
 • Hoge lichtopbrengst met 3 lichtstanden
 • Tactische zaklamp met langere levensduur
 • Type oplaadbare zaklampen

Zaklamp Smartgoodz

4. Attalos LED Zaklamp

Dit is een ideale zaklamp voor als je zelf de lichtstanden wil bepalen. Kies de beste lichtsterkte in elke omstandigheid. Dit stel je eenvoudig in met de keuze uit 5 standen voor de meest geschikte lichtsterkte, die je op dat moment nodig hebt. Deze lamp geeft een hoge lichtopbrengst.

Als je zoekt naar oplaadbare zaklampen, dan zul je wel merken dat de meeste op elkaar lijken. We kopen dan ook geen zaklantaarn als modeartikel. Waar je dan op moet letten is vooral de duurzaamheid en de functies die jij belangrijk vindt. Dit is de Attalos zaklantaarn en deze is gemaakt van aluminium; duurzaam materiaal dat lang meegaat. Net als de andere zaklampen heeft ook deze een usb-aansluiting om je mobiel op te laden onderweg of in je tentje. Daarnaast hebben de bijgeleverde batterijen een lange werking.

Ben je nu echt het spoor kwijt, sein dan S.O.S. Nee serieus, je kunt ook een S.O.S. functie gebruiken. Je weet nooit of je het nodig hebt. Liever niet natuurlijk. Er zitten oplaadbare batterijen bij en als extra back-up krijg je er nog een setje batterijen bij. Het handvat heeft goede grip door de ribbelige structuur. Als je zweethanden hebt, dan glijdt deze slimmerd niet uit je handen als je het gebruikt. Dat is dus ideaal voor de klussers en om mee te werken in de bouwsector.

Mogelijkheden Attalos zaklamp

 • Uitgebreide instelbare lichtbundel
 • Lichtgewicht aluminium zaklamp
 • Batterijen gaan lang mee
 • Met usb oplader
 • Grote lichtopbrengst

zaklamp attalos

5. Exortus oplaadbare LED-zaklamp

De Exortus is de winnaar in deze top 8 in het hoge aantal lumen en de hoogste output.

Van de verschillende led's zaklampen in deze top 8 beste zaklamp, wint de Exortus het in het aantal lumen. De felle led lichtbron geeft jou overal waar je bent goed zicht. Of je nu een wijnkelder in gaat en de beste fles wil uitzoeken voor je bezoek, (had ik die luxe maar), of je gaat op reis. Als je met de auto op vakantie gaat, adviseer ik je om altijd een zaklamp bij je te hebben. Als je met pech onderweg in de nacht onder de motorkap moet kijken, dan is een zaklamp onmisbaar. Zelf overdag met zonlicht kun je niet altijd precies op de plek schijnen waar het euvel zich voordoet. Je hebt dan feller licht nodig.

De Exortus zaklamp heeft een uitstekend bereik en je kunt er ook je mobiele apparaten mee opladen. Dit is dus niet zomaar een lampje. Nog een bijzondere functie en een zaklamp review van een koper is deze: De stroboscoop functie is fijn dat het erop zit. Hiermee kun je heel goed een belager van je afhouden. Dit licht is heel fel met lichtflitsen. Ben je dus van plan tijdens je reis het grote avontuur op te zoeken, dan voel je je veilig met deze zaklamp.

Mogelijkheden Exortus zaklamp

 • Perfect voor avontuurlijke reizen
 • Compacte zaklamp inclusief oplader voor mobiele apparaten
 • Waterdichte behuizing
 • Schokbestendig
 • Hoogste output

Zaklamp Exortus

6. Garberiel zaklamp

Heb je een perfecte zaklamp nodig voor het uitoefenen van professionele functies? Dan is dit een topper onder de zaklampen. De Garberiel zaklamp heeft een bereik tot maar liefst 1600 meter.

Je ziet het al aan de behuizing, dit is een professionele zaklamp met tactische modus. Nu hoef je geen beveiliger te zijn om deze zaklamp te kopen. Je kan deze zaklamp heel goed voor in- en om je huis gebruiken, of meenemen als je op reis gaat. Denk jij nu dat dit wel een prijzige lamp is? Dat valt echt reuze mee.

De scherpe lichtbundel van de Garberiel zaklamp verlicht op grote afstand. Giet het pijpenstelen of is het mistig, zelfs dan dringt de lichtbundel door. De lamp weegt wel wat zwaarder als de andere zaklampen. In de reviews over deze zaklamp lees ik veel positieve berichten. Alleen het gewicht wordt als iets minder genoemd. Het is dan wel een zaklamp dat tegen een stootje kan. Plus goede batterijen die het lang doen.

Door de laadindicator kun je zien of de batterijen nog voldoende energie geven. Zo kun je goed voorbereid op stap gaan. De batterijen gaan 12 uur mee. Ik heb nog nooit een tocht langer dan 12 uur gemaakt met een zaklantaarn, dus volgens mij moet dat al ruim voldoende zijn. Ben je een hiker en ga je echt ver, laad dan deze zaklamp van te voren nog even op.

Mogelijkheden Garberiel zaklamp

 • Zaklamp met led lenser
 • Led zaklamp voor tactisch gebruik
 • Beschermende waterdichtheid
 • Maximale output 1600 meter
 • Oplaadbaar en praktisch

Zaklamp Garberiel

7. Cobra T1000 CREE

Deze goede zaklamp van aluminium is waterproof. De led verlichting heeft een bereik tot 350 meter. Deze zaklamp is aan te raden voor sportvissers en tijdens survival tochten.

De Cobra T1000 Cree wordt gebruikt door de navy seals. Dat zegt wel iets over de functionaliteit. Het militaire ontwerp van deze zaklamp is robuust en duurzaam. Een onverwoestbaar product waar je jarenlang mee vooruit kan. Je hebt altijd licht en goed zicht, want deze lamp is oplaadbaar met zeer sterke batterijen. Je kan ook zelf de lichtsterkte bepalen met 5 standen. Heel handig als je het haakje uit de bek van het (arme) visje moet halen, bijvoorbeeld.

De diepe reflector zorgt ervoor dat het licht helder is en in een optimale bundel doelgericht kan schijnen. Wat deze zaklamp alleen niet heeft, is een usb c aansluiting. Opladen van je mobiele apparaten moet je dus met een stroompunt doen.

Daarentegen is het een prima zaklamp voor binnenshuis en voor allerlei activiteiten buiten. Ga je op reis en wil je een goede zaklamp kopen, dan is deze Cobra zaklamp een uitstekende keuze. Een betrouwbare zaklamp die je niet in het donker laat staan. Het handige formaat neem je makkelijk mee. Het lijkt een beetje op een mini zaklamp.

Mogelijkheden Cobra T1000 Cree

 • Tactische zaklamp voor militaire doeleinden
 • Uitstekend lichtbereik
 • 1000 lumen
 • Type oplaadbare zaklampen
 • Helder uv licht

Zaklamp Cobra

8. Transnect Zaklamp Led oplaadbaar

De Transnect mini zaklamp stop je makkelijk in je broekzak. De lamp heeft een extra lange batterijduur met een stand-by tijd van 3 uur.

Wil je in het donker je fiets van het slot halen als je ergens in de een bosrijke omgeving bent tijdens je vakantie? Zorg dan dat je deze zaklamp bij je hebt. Even schijnen waar je het beste kunt fietsen zonder te vallen over boomstronken? Deze zaklamp schijnt zowel secuur of juist met een brede luchtbundel. (Denk nog even aan mijn zwijnenavontuur).

De meeste zaklampen hebben een usb c aansluiting als extra functie. We zagen net al dat de enige die dat niet heeft, de Cobra zaklamp is. Deze Transnect zaklampen zijn wel voorzien van die handig functie. Ga je kamperen of hiken? Dan is dit toch wel nodig. Of, en dat kan natuurlijk ook, je wil juist lekker onbereikbaar je vakantie vieren. Hoe dan ook, het is handig dat de oplaadfunctie erop zit. Deze zaklamp is ook spat en waterdicht. Geen zorgen dus als je in de regen loopt of fietst. In noodsituaties heb je met 1 simpele druk op de knop een SOS-signaal.

Mogelijkheden Transnect zaklamp

 • Goede zaklamp voor alle outdoor-activiteiten
 • Zaklamp tot 2800 lumen
 • Zaklamp met zoomfunctie
 • Ook in laagste stand goed zicht
 • lichtgewicht zaklamp

zaklamp Transnect

Wat is de allerbeste zaklamp?

Of je nu een avonturier bent die de duisternis van de nacht trotseert, een professional die in wisselende omstandigheden moet kunnen werken, of iemand die gewoon goed voorbereid wil zijn op stroomuitval thuis, een zaklamp is een essentieel hulpmiddel?

zaklamp wandelen

Lichtopbrengst en Bereik

De kracht van een zaklamp wordt vaak gemeten in lumen. Een hogere lumenwaarde betekent meer lichtopbrengst. Voor algemeen gebruik is een zaklamp met een bereik van 100 tot 200 lumen vaak voldoende. In dit blog kun je gemakkelijk kiezen uit zaklampen met verschillende aantallen lumen.

Duurzaamheid en Betrouwbaarheid

Een zaklamp moet tegen een stootje kunnen. Materialen zoals aluminium en waterdichtheid zijn belangrijke eigenschappen.

zaklamp op reis

Energiebron en Batterijduur

Oplaadbare zaklampen, zoals die met lithium-ion batterijen, zijn op de lange termijn vaak voordeliger en milieuvriendelijker, dan wegwerpbatterijen. Het is ook belangrijk om te kijken naar de batterijduur; hoe efficiënter de zaklamp met energie omgaat, des te langer je licht hebt.

Doeleinde

Denk goed na over waar en hoe je een zaklamp gaat gebruiken. Een compacte zaklamp is ideaal voor dagelijks gebruik, terwijl een zwaardere en krachtigere zaklamp beter geschikt is voor outdoor activiteiten of beroepsmatig gebruik.

vakantie zaklamp

Conclusie beste zaklamp

De beste zaklamp hoeft niet per se de duur te zijn. Kijk maar naar deze top 8 als voorbeeld. Kies de zaklamp die het best bij jouw behoeften past. Laat je daarom altijd goed informeren en test verschillende modellen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Bronnen

Misschien vind je dit ook interessant

Reacties
Categorieën