Top 10 beste powerbank voor kamperen
Kamperen
Lisa
Kamperen
03/14/2024
13 min
0

De top 10 beste powerbank voor kamperen

03/14/2024
13 min
0

Ik ga op reis en ik neem mee: de beste powerbank!

Ga je kamperen en maak je je een beetje zorgen over dat je geen stroom beschikbaar hebt? Maak je geen zorgen, want powerbanks zijn jouw redder in nood! De handige, draagbare accu's zorgen ervoor dat jij nooit zonder stroom komt te zitten. Maar wat voor soort powerbank heb je eigenlijk nodig? Om jou die zoektocht te besparen, zijn we zelf op zoek gegaan naar de beste powerbanks op de markt. Hier is een top 10 beste powerbank voor kamperen uit gekomen. We bespreken de 10 powerbanks in detail en nemen je mee langs hun voordelen en nadelen. Laten we er snel induiken!

De beste powerbanks op een rijtje

We hebben deze top 10 beste powerbanks voor je op een rijtje gezet om te voorkomen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. We nemen je mee langs hun kenmerken, voordelen en nadelen. Heb je geen tijd om de hele blog door te lezen? Geen zorgen! Hieronder hebben we de top 10 voor je opgesomd.

  1. R2B Powerbank 20.000 mAh
  2. MOJOGEAR EVO XL powerbank 20.000mAh
  3. Biione Solar Powerbank
  4. Auronic Powerbank - 10.000 mAh
  5. Phreeze Powerbank 30000 mAh
  6. Anker - PowerCore III Sense 20.000 mAh
  7. Swissten Powerbank 30.000 mAh Black Core
  8. Lideka - Solar Powerbank Charger
  9. iMoshion Powerbank 20000 mAh
  10. QuchiQ Powerbank 10000 mAh

Top 10 beste powerbank voor kamperen

1. R2B Powerbank 20.000 mAh

De R2B Powerbank 20.000 mAh is de perfecte accessoire voor kampeerliefhebbers die verbonden willen blijven. Deze krachtige powerbank biedt de mogelijkheid om je telefoon 4 tot 6 keer volledig op te laden. Dit maakt hem een ideale keuze voor lange kampeertrips waar toegang tot elektriciteit niet of beperkt aanwezig is.

Met 3 outputs, waaronder een USB C poort kunnen gebruikers moeiteloos 3 apparaten tegelijkertijd opladen. Zo hoef je nooit te kiezen tussen het opladen van je telefoon, tablet of smartwatch. Het compacte ontwerp, met afmetingen van 14 cm x 6,5 cm x 2,6 cm en een gewicht van 402 gram, maakt deze powerbank makkelijk om mee te nemen. De handige LED-display laat je in 1 oogopslag zien hoe vol de batterij nog is. Zo kom je niet onverwachts zonder stroom te zitten.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Mogelijkheid om 3 apparaten tegelijkertijd op te laden
✔ Compact en draagbaar ontwerp
✔ LED-display voor batterijstatus
✔ Voldoet aan veiligheidsnormen voor vliegreizen

Nadeel

✖ Geen draadloze oplaadfunctie

R2B Powerbank 20.000 mAh

2. MOJOGEAR EVO XL powerbank 20.000 mAh

De MOJOGEAR EVO XL powerbank 20.000mAh is een compacte, maar krachtige powerbank. Hij is ideaal voor kampeerders en avonturiers. Met zijn capaciteit van 20.000 mAh kan je de meeste smartphones 3 tot 8 keer opladen. De hoeveelheid ligt aan de batterijcapaciteit van jouw apparaat. Hiermee biedt deze powerbank van MOJOGEAR een betrouwbare oplossing voor energiebehoeften tijdens langere periodes weg van stopcontacten. Hij ondersteunt snelladen met Quickcharge 3.0 en USB-Power Delivery.

Je kan met deze powerbank ook 3 apparaten tegelijkertijd opladen dankzij zijn 2 USB C poorten en 1 USB A poort. Dit maakt het delen van de powerbank met vrienden of familie een stuk gemakkelijker. De powerbank is ontworpen met veiligheid als zijn prioriteit. Hij beschermd tegen overladen en kortsluiting. Met zijn gewicht van maar 334 gram kan je hem overal gemakkelijk mee naartoe nemen.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Ondersteunt snelladen
✔ Mogelijkheid om 3 apparaten tegelijkertijd op te laden
✔ Compact en lichtgewicht
✔ Veilig in gebruik

Nadelen

✖ Geen draadloze oplaadfunctie
✖ Kort meegeleverd USB C snoertje

MOJOGEAR EVO XL powerbank 20.000 mAh

3. Biione Solar Powerbank

De Biione Solar Powerbank is een powerbank met een indrukwekkende capaciteit van 30.000 mAh. Het is belangrijke gadget voor kampeerliefhebbers en reizigers die graag verbonden blijven met de buitenwereld. Deze robuuste powerbank is ontworpen om de uitdagingen van het buitenleven aan te gaan. Met zijn duurzame silicagel behuizing en hoogwaardige zonnepanelen is het apparaat spatwaterdicht en duurzaam. Deze powerbank biedt de mogelijkheid om 4 apparaten tegelijk op te laden via 2 USB A poorten, 1 USB C poort en een micro USB poort. Dit maakt hem een veelzijdige energiebron voor zowel smartphones, tablets en zelfs laptops. Met zijn grote capaciteit kan je een iPhone tot wel 8 keer volledig opladen.

Een unieke eigenschap van deze powerbank is dat je hem op kan laden met zonne energie. Dit is ideaal voor kamperen in afgelegen gebieden waar geen traditionele stroombronnen zijn. De mogelijkheid om op te laden met zonne energie biedt een extra laag van zekerheid. Deze powerbank is ook uitgerust met een heldere LED-zaklamp en SOS-signaallicht. Als je in een noodsituatie terecht komt, komt deze powerbank dus ook van pas.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Kan opgeladen worden met zonne energie
✔ Robuust en spatwaterdicht
✔ Mogelijkheid om 4 apparaten tegelijkertijd op te laden
✔ Ingebouwde zaklamp en SOS-signaallicht

Biione Solar Powerbank

4. Auronic Powerbank - 10.000 mAh

De Auronic Powerbank - 10.000 mAh is een innovatieve en stijlvolle manier om je apparaten op te laden tijdens kampeertrips. Deze powerbank is speciaal ontworpen om compatibel te zijn met iPhone 12/13/14/15 en MagSafe. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van het gemak van draadloos opladen. Met een output van 22.5 W zorgt deze powerbank voor snel opladen waardoor je je apparaten snel weer kan gebruiken.

Het compacte en lichte ontwerp maakt het een ideale reisgenoot. Hij is makkelijk mee te nemen in je tas zonder veel extra gewicht toe te voegen. Dit is vooral belangrijk voor backpackers waarbij elke gram telt. De Auronic Powerbank is uitgerust met een opklapbare standaard waardoor je je telefoon kan opladen terwijl je een film kijkt of de telefoon gewoon graag handsfree wilt gebruiken. Ook voordelig is dat deze powerbank toegestaan is in handbagage. Je kan hem zorgeloos meenemen in het vliegtuig.

Voordelen

✔ Compatibel met MagSafe
✔ Compact en lichtgewicht
✔ Snelle oplaadfunctie
✔ Inclusief opklapbare standaard
✔ Toegestaan in handbagage

Nadelen

✖ Minder capaciteit dan de ander genoemde powerbanks in deze lijst
✖ Specifiek ontworpen voor de iPhone en MagSafe, dus niet geschikt voor andere telefoons

Auronic Powerbank - 10.000 mAh

5. Phreeze Powerbank 30000 mAh

De Phreeze Powerbank 30000 mAh is een krachtige en veelzijdige energiebron. Dankzij zijn grote capaciteit is hij ideaal voor kampeerders en avonturiers. Deze robuuste powerbank kan een smartphone tot wel 10 keer opladen. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten tijdens lange trektochten of kampeervakanties. Het apparaat beschikt over 3 uitgangspoorten: 2 USB A poorten met Quick Charge 3.0 voor snelladen en een USB C poort met Power Delivery 3.0. Met deze functies zitten je apparaten binnen no-time weer vol.

De ingebouwde LED-display toont het batterijpercentage van de powerbank. Zo weet je nog precies hoe veel energie erin zit. Met een gewicht van 600 gram is deze powerbank relatief draagbaar gezien zijn grote capaciteit. Hierdoor is het een praktische keuze voor kamperen en reizen.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Mogelijkheid om 3 apparaten tegelijkertijd op te laden
✔ Snelladen
✔ Ingebouwde LED-display voor batterijstatus
✔ Robuust ontwerp

Nadeel

✖ Volledig opladen kan lang duren in verband met de grote capaciteit

Phreeze Powerbank - 10.000 mAh

6. Anker - PowerCore III Sense 20.000 mAh

De Anker - PowerCore III Sense 20.000 mAh is een stijlvolle en krachtige powerbank. Hij is ideaal voor kampeerders en outdoorliefhebbers die hun apparaten onderweg willen opladen. Met een capaciteit van 20.000 mAh kan deze powerbank een gemiddelde smartphone ongeveer 4 keer volledig opladen. Dit is belangrijk tijdens dagen waarbij je lang buiten zit en geen andere stroomverziening hebt.

De Anker powerbank ondersteunt 20W Power Delivery via USB C. Hierdoor kunnen apparaten razendsnel worden opgeladen. Daarnaast beschikt hij over twee USB A poorten die opladen met 18W. De meegeleverde USB C kabel dient voor het opladen van de powerbank zelf en voor de telefoons die compatibel zijn. De LED lampjes geven aan wanneer de powerbank opgeladen moet worden. Zo ben jij altijd voorbereid.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Snelladen
✔ Mogelijkheid om 3 apparaten tegelijkertijd op te laden
✔ USB C kabel meegeleverd
✔ Compact en stijlvol ontwerp

Nadeel

✖ Geen draadloze oplaadfunctie

Anker - PowerCore III Sense 20.000 mAh

7. Swissten Powerbank 30.000 mAh Black Core

De Swissten Powerbank 30.000 mAh Black Core is een robuuste powerbank met een capaciteit van 30.000 mAh. Hij ondersteunt snelladen door zijn Quick Charge 3.0 en Power Delivery technologie. Dit maakt het mogelijk om apparaten snel op te laden. Met 3 uitgangspoorten kan je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Dit is super handig tijdens trektochten of kamperen met vrienden of familie. Het LCD-scherm laat zijn hoe vol de powerbank nog is. Zo weet je precies wanneer deze zelf weer een oplaadbeurt nodig heeft. De Swissten Powerbank kan je smartphone tot wel 12 keer opladen. Dit ligt aan jouw telefoonmodel en batterijcapaciteit.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk op te laden
✔ Snelladen
✔ Ingebouwde LCD-display voor batterijstatus
✔ Meegeleverde USB C kabel

Nadeel

✖ Volledig opladen kan lang duren in verband met de grote capaciteit

Swissten Powerbank 30.000 mAh Black Core

8. Lideka - Solar Powerbank Charger

De Lideka - Solar Powerbank Charger is een krachtige solar powerbank met een capaciteit van 30.000 mAh. Het is een veelzijdige en duurzame energiebron die zich onderscheidt door de mogelijkheid om op te laden met zonne energie. Hierdoor kan je zelfs in de meest afgelegen gebieden toegang hebben tot stroom. Met 4 USB poorten en een USB C aansluiting met Quick Charge technologie zorgt voor veelzijdigheid en het snel opladen van apparaten.

Een unieke eigenschap is dat deze powerbank ook draadloos te gebruiken is. Zo hoef je niet te klooien met onnodig veel kabels in je tas. De powerbank is ook uitgerust met een super felle zaklamp. Dit biedt extra veiligheid in het donker. Dankzij de robuuste constructie is deze powerbank geschikt voor gebruik in de buitenlucht. Hij is ook nog eens waterbestendig en schokbestendig.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Kan opgeladen worden met zonne energie
✔ Mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk op te laden
✔ Draadloze oplaadfunctie
✔ Waterbestendig en schokbestendig

Lideka - Solar Powerbank Charger

9. iMoshion Powerbank 20000 mAh

De iMoshion Powerbank 20000 mAh is een handige powerbank met een grote capaciteit voor kampeerders en sporters. Deze universele powerbank is uitgerust met een LED-display die het batterijniveau weergeeft. Met zijn 3 uitgangspoorten, 2 USB A en 1 USB C, biedt hij de flexibiliteit om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden.

De USB C poort ondersteunt Power Delivery technologie voor het snelladen. Voor de USB A poorten wordt er gebruik gemaakt van Quick Charge technologieën. Zo zijn al jouw apparaten binnen een mum van tijd weer vol. Met een compact formaat en een gewicht van maar 420 gram is de powerbank makkelijk mee te nemen tijdens al je avonturen.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Mogelijkheid om 3 apparaten tegelijkertijd op te laden
✔ Snelladen
✔ Compact en draagbaar
✔ Ingebouwde LED-display voor batterijstatus

Nadeel

✖ Geen draadloze oplaadfunctie

iMoshion Powerbank 20000 mAh

10. QuchiQ Powerbank 10000 mAh

De QuchiQ Powerbank 10000 mAh is een bijzondere powerbank in dit rijtje. Het is een super compacte powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh. Door zijn compactheid kan je hem overal makkelijk mee naartoe nemen. Het is eentje die zelfs in je broekzak past. Gemiddeld laadt deze powerbank jouw telefoon wel maar 2 keer volledig op. Dit is wel een stukje minder dan de eerder genoemde powerbanks. Hierdoor is hij niet de handigste keuze voor langere kampeertrips.

Deze powerbank is uitgerust met 2 USB A poorten die elk 2.1A leveren voor snel opladen. Dit zorgt ervoor dat je apparaten snel weer vol zijn. De geavanceerde chip in de powerbank herkent het aangesloten apparaat en past de laadstroom daarop aan. Dit zorgt voor een optimale laadervaring zonder energieverspilling.

Voordelen

✔ Compact en lichtgewicht
✔ Snelle oplaadfunctie
✔ Geavanceerde chip voor intelligente aanpassing van de laadstroom
✔ Multi-safety beveiligingssysteem beschermt tegen oververhitting, overspanning en kortsluiting

Nadeel

✖ Beperkte capaciteit

QuchiQ Powerbank 10000 mAh

Waar moet een goede powerbank smartphone aan voldoen?

Een goede powerbank moet aan een aantal eigenschappen voldoen. De belangrijkste eigenschappen hebben we hieronder voor je opgesomd.

Hoge capaciteit

Voor kampeerders is een powerbank met een hoge capaciteit belangrijk. Denk aan minimaal 20.000 mAh voor lange trips en 10.000 mAh voor een korte overnachting. Met deze capaciteit kan je meerdere apparaten meerdere keren opladen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Dit is vooral handig voor langere trips waarbij toegang tot elektriciteit beperkt of niet beschikbaar is.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Een goede kampeer powerbank moet bestand zijn tegen de elementen. Zoek bijvoorbeeld naar modellen met een robuuste bouw, en indien mogelijk, stof- en waterbestendigheid. Zit zorgt ervoor dat je powerbank tijdens alle weersomstandigheden betrouwbaar blijft. Bescherming tegen overladen, kortsluiting en oververhitting zijn ook belangrijke kenmerken.

Meerdere oplaadpoorten

De mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk op te laden is een must-have voor kampeerders. Powerbanks met meerdere USB uitgangen, waaronder USB C, bieden de flexibiliteit om meerdere apparaten op te laden. Dit is vooral handig als je met een groep reist.

Compact en draagbaar ontwerp

Hoewel capaciteit en duurzaamheid belangrijk zijn, mag dit niet ten koste gaan van de draagbaarheid. Voor veel kampeerders telt namelijk elke gram. Er moet een balans gevonden worden tussen capaciteit en een compact, lichtgewicht ontwerp. Dit maakt het makkelijk om de powerbank in je rugzak te dragen zonder te veel extra gewicht.

Snellaadfunctionaliteit

Snellaadtechnologie is een waardevolle functie voor kampeerders. Met deze functies kan je apparaten in een fractie van de tijd weer opladen. Dit is vooral handig tijdens korte pauzes op je kampeertrip.

Zwarte powerbank

Soorten powerbanks

Er zijn een aantal verschillende powerbanks op de markt. Maar welke past het beste bij jou? Dat kan je hieronder uitvinden!

Solar powerbanks

Een solar powerbank is ideaal voor kampeerders. Deze powerbanks zijn uitgerust met zonnepanelen die zonne energie omzetten in elektriciteit. Hierdoor kan je je apparaten opladen zonder afhankelijk te zijn van een energiebron. Ze zijn milieuvriendelijk en perfect voor lange trektochten of kampeertrips. Denk bijvoorbeeld aan afgelegen gebieden waar geen andere stroomvoorzieningen in de buurt zitten.

MagSafe powerbank

Een MagSafe powerbank is speciaal ontworpen voor compatibiliteit met Apple's MagSafe technologie. Je kan hem hierdoor direct magnetisch aan de achterkant van een iPhone bevestigen. Dit zorgt voor een naadloze oplaadervaring. Deze powerbanks zijn handig voor iPhone gebruikers door hun draadloze oplossing. Hierdoor is hij ook makkelijk mee te nemen.

Draagbare powerbanks

Draagbare powerbanks zijn de meest voorkomende soort en zijn ontworpen voor algemeen gebruik. Ze variëren in grootte en capaciteit. Van kleine, lichte modellen tot grote, krachtige opties. Deze powerbanks hebben vaak 1 of meerdere USB uitgangen. Zo kan je verschillende soorten apparaten opladen.

Powerbanks met meerdere poorten

Voor degenen die meerdere apparaten tegelijkertijd willen opladen zijn powerbanks met meerdere poorten een uitkomst. Ze bieden vaak verschillende USB A en USB C uitgangen. Hierdoor kan je apparaten tegelijkertijd opladen. Ze zijn ideaal voor gezinnen of groepen die samenreizen.

High-capacity powerbanks

High-capacity powerbanks zijn ontworpen voor de zwaarste oplaadbehoeften. Denk hierbij aan capaciteiten die opladen tot 50.000 mAh of zelfs meer. Deze powerbanks kunnen een smartphone vele keren opladen. Sommigen kunnen zelfs laptops opladen. Dit soort powerbanks zijn groter en zwaarder dan andere powerbanks.

Telefoon aan zwarte powerbank

Beste powerbank 2024 kopen: de tips

Bij het kiezen van een powerbank moet je op een aantal dingen letten. Wij hebben onze belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Capaciteit en grootte

Kies als eerste de juiste capaciteit. Overweeg hoe lang je weg zal zijn en hoeveel apparaten je moet opladen. Voor 1 of 2 nachtjes weg kan een powerbank van 10.000 mAh al voldoen. Ga je op een lange tocht? Dan kan je beter voor een powerbank van 30.000 mAh of meer gaan. Hoe hoger de capaciteit, des te vaker jij je apparaten kan opladen. Een hogere capaciteit zorgt wel voor wat extra gewicht. Zoek hier een fijne balans in.

Duurzaamheid en weersbestendigheid

Kies voor een powerbank met een robuuste behuizing. Tijdens het reizen kan het namelijk beste wel eens voorkomen dat hij een val maakt. Sommige modellen zijn ook stof- en waterdicht. Dit is belangrijk voor verschillende outdooractiviteiten.

Zonne energie

Voor langere trips waar toegang tot elektriciteit beperkt is, kan een solar powerbank een waardevolle investering zijn. Het biedt meer flexibiliteit en zekerheid.

Meerdere poorten

Als je van plan bent om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden, zorg er dan voor dat de powerbank meerdere USB poorten heeft. Dit is handig voor het opladen van smartphones, camera's en andere apparaten.

Veiligheidsfuncties

Zoek naar powerbanks met ingebouwde beveiligingsfuncties om overladen, oververhitting en kortsluiting te voorkomen. Dit zorgt voor een veilig gebruik van de powerbank. Ook beschermt het je apparaten.

Klantreviews

Eerdere beoordelingen van klanten kunnen jouw keuze ook nog beïnvloeden. Je kan erachter komen dat het echt de perfecte powerbank is of dat er toch ergens iets mis is. Door de ervaringen van eerdere klanten te lezen, maak je een betrouwbaardere keuze.

Witte powerbank

De beste power bank samengevat

In deze blog hebben we je meegenomen langs de top 10 beste powerbanks voor het kamperen. We hebben je uitgebreid vertelt over de 10 producten en gaven je lijstjes met hun voordelen en nadelen. Hieronder vind je de top 10 nogmaals opgesomd. Zo kan je gelijk doorklikken naar de webshop en snel genieten van jouw draagbare oplader!

Top 10 beste powerbank voor kamperen

Misschien vind je dit ook interessant!

Reacties
Categorieën