Beste telefoonhouder auto, beste telefoonhouders
Roadtrips
Sophie
Roadtrips
06/03/2024
12 min
0

Beste telefoonhouder auto (top 8)

06/03/2024
12 min
0

Wil jij makkelijker je navigatie bedienen of handsfree bellen? Maar wil je niet de boete van 420 euro riskeren? Dan wordt het tijd om een telefoonhouder voor in de auto aan te schaffen. Je wilt natuurlijk de beste telefoonhouder hiervoor aanschaffen. Maar wat is de beste telefoonhouder voor in de auto? Wij zochten het voor je uit en maakten een top 8!

Top 8 beste telefoonhouder auto (in het kort)

Hieronder zie je onze top 8 voor de beste telefoonhouder auto in het kort. Ben je benieuwd naar meer details? Lees dan vooral door.

 1. Wegman telefoonhouder [beste prijs-kwaliteitverhouding]
 2. TRANSECT telefoonhouder [beste reviews]
 3. iSetchi telefoonhouder [meest veelzijdig]
 4. R2B Telefoonhouder model Amsterdam [goedkoopste keuze]
 5. R2B telefoonhouder model Alkmaar [meest duurzame keuze]
 6. iMoshion telefoonhouder [meest gebruiksvriendelijk]
 7. iSetchi magnetische telefoonhouder [duurste keuze]
 8. Revall magnetische telefoonhouder [meest compact]

Top 8 beste telefoonhouder auto, beste telefoonhouders

Meer over de beste telefoonhouders auto

Er wordt een breed scala telefoonhouders voor in de auto aangeboden. Wij maakten hier een top 8 uit. Hierbij hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. Denk aan bevestigingsmanier, functies, prijs en ook zeker reviews. Zo kan jij de beste autohouder telefoon aanschaffen.

1. Wegman telefoonhouder

De Wegman telefoonhouder is een wat duurdere telefoonhouder. Hier krijg je wel veel voor terug. Hij heeft bijvoorbeeld een geïntegreerde QI gecertificeerde oplader. Zo laadt je tijdens het rijden snel je mobiel op. Je kan de Wegman telefoonhouder op verschillende plekken kwijt in de auto. Je kan hem in het ventilatierooster, op het dashboard of op de autoruit bevestigen. Zodra je je mobiel in de houder doet zien de infrarood sensoren dit. Hij klemt je mobiel dan automatisch vast. Met een druk op de knop Hala je hem weer los.

Het is een universele telefoonhouder en dus geschikt voor vrijwel elke telefoon. Hij is in ieder geval geschikt voor alle telefoons die ook kunnen draadloos opladen. De telefoonhouder heeft extra grip en is drempel proof en geschikt voor off-road rijden. Ideaal ook dus voor hobbelige wegen. Zo zit je telefoon stevig vast.

Ook krijg je een autolader en USB-C kabel meegeleverd. Kortom, echt waar voor je geld. Dit is ook terug te zien in alle goede reviews.

Voordelen

✔ Geschikt voor alle telefoons die automatisch kunnen opladen
✔ Draadloos laden
✔ Extra stevige bevestiging door infrarood sensoren

Nadelen

✖ Prijzig

Wegman telefoonhouder, beste gsm houder auto

2. TRANSECT telefoonhouder

Deze TRANSECT telefoonhouder is alleen geschikt voor het bevestigen op een ventilatierooster. Hij heeft verbeterde clips voor eenvoudige bevestiging. Door gebruik van schokbestendig rubber is het een zeer geschikte houder voor het rijden over ruwe wegen. Hij heeft namelijk zeer stevige houvast. Hiernaast kan je de autohouder 360 graden draaien voor goed zicht. Door de opening aan de onderkant kan je hem onderweg gemakkelijk opladen.

Hij is geschikt voor alle telefoons tussen de 4 en 7 inch. Dit betekent dat vrijwel alle iPhones, Samsungs, Huaweis etc. geschikt zijn. Het is zeker een van de beste telefoonhouders. Hij heeft namelijk het hoogste cijfer in reviews van onze top. Mensen zijn er dus zeer tevreden over. De prijs zal hier ook aan meehelpen. Hij is namelijk zeer goed betaalbaar.

Voordelen

✔ Draadloos opladen
✔ 360 graden draaien
✔ Schokbestendig
✔ 2 jaar garantie
✔ Betaalbaar

Nadelen

✖ Geen extra functies

TRANSECT telefoonhouder auto ventilatierooster

3. iSetchi telefoonhouder

De iSetchi telefoonhouder kan je op bijna elke manier bevestigen. De autohouder kan je namelijk kwijt op het ventilatierooster, de voorruit en het dashboard. Zo kan je zelf een positie kiezen waarbij de de perfecte kijkhoek hebt. De sterke zuignap bij bevestiging op de voorruit of het dashboard zorgt ervoor dat je toestel veilig vast zit. Er zit een klem bij voor het ventilatierooster en een plakker om de autohouder op een andere gewenste plek te plakken.

De infraroodsensoren die je telefoon automatisch vastklemmen zorgen voor stevige bevestiging. In de autohouder zit ook een QI draadloze oplader waarmee je je toestel tijdens het rijden mee kan draadloos opladen. Heel erg handig als je lang onderweg bent. Een ander groot voordeel is dat er een opening onderaan zit. Zo kan je je mobiel ook met een oplaadkabel opladen of bijvoorbeeld CarPlay gebruiken. De houder is geschikt voor alle telefoons en kan ook in elke auto gebruikt worden. Het is daarom ook een wonder dat het product zoveel positieve reviews heeft. Wel zit hij iets aan de prijzigere kant.

Voordelen

✔ Draadloos opladen
✔ Je kan hem op verschillende plekken bevestigen
✔ Geschikt voor alle telefoons en auto's
✔ Infrarood sensoren voor inklemmen
✔ USB-C kabel meegeleverd

Nadelen

✖ Prijzig

iSetchi telefoonhouder auto, beste telefoonhouder auto dashboard

4. R2B Telefoonhouder model Amsterdam

De R2B Telefoonhouder model Amsterdam is een telefoonhouder auto om vast te maken in het ventilatierooster. De telefoonhouder heeft eenvoudige bevestiging. Het is een universele houder geschikt voor alle telefoons met een breedte van 6,2 tot 8,5 cm. Je kan hem zowel met telefoonhoesje als zonder gebruiken.

Door de open onderkant kan je gemakkelijk je telefoon opladen tijdens het rijden. Door het gebruik van de non-slip siliconen blijft je telefoon stevig vastzitten. De houder zit ook goed op het gebied van duurzaamheid. Hij is namelijk gemaakt van eco-vriendelijk materiaal. Een nadeel is wel dat je hem niet kan draaien.

Voordelen

✔ 1 jaar garantie
✔ Gemaakt van milieuvriendelijke materialen
✔ Geschikt voor alle telefoons van 6,2-8,5 cm breed
✔ Eenvoudig te bevestigen

Nadelen

✖ Kan niet draaien

R2B telefoonhouder model Amsterdam, beste telefoonhouder auto ventilatierooster

5. R2B telefoonhouder model Alkmaar

Een ander betaalbaarder model van R2B is deze R2B telefoonhouder model Alkmaar. De houder is makkelijk te bevestigen op de voorruit of op het dashboard. De sterke zuignap zorgt voor stevige grip. Wel moet het gaan om een vlak oppervlak. Door een drukknop bevestig je de zuignap extra sterk. Zo is je smartphone veilig tijdens het rijden.Het is een universele telefoonhouder geschikt voor alle telefoons met verschillende afmetingen. Geen zorgen dus als je een hoesje gebruikt. Zo lang je mobiel tussen de 5,5 en 9 cm breed is past het.

De onderkant van de houder is open als je wilt opladen. Doordat de houder ook nog 360 graden kan draaien kan je zelf de perfecte kijkhoek kiezen. Het is ook nog eens een duurzame keuze. De houder is namelijk gemaakt van eco-vriendelijk materiaal. De reviews laten wel zien dat de gebruikers zeer tevreden zijn. Niet tevreden? Dan kan je binnen 12 maanden je geld terugkrijgen. Goede service!

Voordelen

✔ 360 graden draaien
✔ Eenvoudige bevestiging
✔ Geschikt voor alle telefoons + auto's
✔ Eco-vriendelijk materiaal
✔ 1 jaar garantie

Nadelen

✖ Geen draadloos laden

R2B Telefoonhouder model alkmaar, aan auto bevestigd

6. iMoshion telefoonhouder

De iMoshion telefoonhouder is ook zeker een goede product. De houder bevestig je gemakkelijk op het luchtrooster. Door de klem heeft hij een stevige grip. De autohouder is verstelbaar en kan 360 graden draaien. Zo kan je zelf de ideale kijkhoek instellen. Hij is geschikt voor alle telefoons tussen de 5,5 en 10 cm breed. Door gebruik van zacht en beschermend materiaal hoef je niet bang te zijn dat je toestel beschadigt.

Ideaal dus als je veel onderweg bent en je graag iets wilt hebben voor bijvoorbeeld navigatie of handsfree bellen. Zeker voor deze kleine prijs. Uit de reviews blijkt ook dat veel mensen heel erg tevreden zijn over het product.

Voordelen

✔ Kan 360 graden draaien + verstelbaar
✔ Zeer betaalbaar
✔ Geschikt voor alle telefoons van 5,5-10 cm breed

Nadelen

✖ Simpel
✖ Geen extra functies

iMoshion telefoonhouder, beste mobiel houder auto

7. iSetchi telefoonhouder magnetisch

Deze iSetchi magnetische telefoonhouder is ook zeker een goede telefoonhouder. De houder is geschikt voor op het ventilatierooster. Hiernaast kan je de houder stevig vastmaken het dashboard door middel van een plakker. Je moet niet je telefoon erin doen, maar je toestel erop leggen. De magnetische telefoonhouder heeft namelijk een magnetische plaat die je telefoon vasthoudt. Geen zorgen, de magneet zorgt dat de houder stevig je telefoon vast heeft.

Hiernaast kan de houder ook draadloos opladen. Voor extra snel laden zijn er twee extra lange oplaadkabels meegeleverd. Ben je ervan bewust dat deze houder alleen geschikt is voor iPhone 12, 13, 14 en 15. Helaas dus niet voor andere telefoons.

Voordelen

✔ Magneet die je toestel vasthoudt
✔ Twee extra lange kabels meegeleverd
✔ Geschikt voor zowel ventilatierooster als dashboard

Nadelen

✖ Alleen geschikt voor iPhone 12, 13, 14 en 15

iSetchi telefoonhouder auto, goede telefoonhouder auto

8. Revall magnetische telefoonhouder

De Revall magnetische telefoonhouder is een auto telefoonhouder met een een zeer elegant design. Door het compacte design valt het niet op als je hem in de auto hebt bevestigd. De krachtige neodymium magneten zorgen dat je je mobiel makkelijk bevestigt. De houder zorgt ervoor dat hobbels, drempels of slechte wegen geen probleem vormen. Zo zit je telefoon veilig vast. Dit zorgt voor zorgeloos gebruik. Zo kun jij je onderweg op je navigatie focussen. De magnetische telefoonhouder kan zelfs 360 graden draaien.

Het merk biedt tevredenheidsgarantie aan als je niet tevreden bent. Dat wordt niet verwacht als je kijkt naar alle goede reviews.

Voordelen

✔ Mooi design
✔ Magnetisch
✔ Betaalbaar
✔ Compact design

Nadelen

✖ Geen draadloos laden

Revall magnetische telefoonhouder, goed zicht houder

Welke soorten telefoonhouders voor in de auto zijn er?

Er zijn verschillende soorten telefoonhouders voor in de auto beschikbaar. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken. Het grote verschil zit ten eerste vaak in de manier van bevestiging. Er is geen beste plek telefoonhouder auto. Dit hangt af van je voorkeuren. Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende modellen.

Dashboard telefoonhouders

Dashboard houders zijn houders die je bevestiging op het dashboard vereisen. Dit kan op verschillende manieren. Door middel van een zuignap of bijvoorbeeld een kleefmat. Houders met een zuignap zet je op het dashboard en druk je goed aan. Zo zorgt de zuignap dat de houder goed vast blijft staan. Het voordeel aan dit type telefoonhouder is dat je ze vaak kan verplaatsen. Ook zijn ze flexibel en kan je ze op meerdere plekken kwijt.

Houders met een kleefmat hebben een plakkerige mat om de houder mee te bevestigen. De kleverige plak je vast aan je dashboard.

Ventilatierooster telefoonhouders

Deze houders maak je vast in het ventilatierooster van je auto. Dit kan door middel ven klemmen of door magnetische werking. Houders met klemmen klemmen zich vast aan het ventilatierooster van je auto. Dit maakt ze makkelijk te installeren en ook om te verwijderen.

Een magnetische houder bevestig je ook op het ventilatierooster. Hiervoor bevestig je een magneet aan het ventilatierooster. Op de telefoonhouder zit een metalen plaatje. Deze blijft aan de magneet plakken. Zo blijft de magnetische houder hangen.

Dashboardclip telefoonhouders

Dashboard clips zijn telefoonhouders die zich daadwerkelijk aan het dashboard vast klikken. Ze doen dit vaak aan de rand. Dit maakt ze vrij stabiel en ook eenvoudig om te installeren.

Hoofdsteun telefoonhouders

Hoofdsteun telefoonhouders zijn gemaakt om vast te maken aan de hoofdsteun. Ze zijn daarom alleen geschikt voor de mensen op de achterbank. Ze zijn vooral bedoeld om een film of video's te kijken tijdens lange ritten.

Achteruitkijkspiegel telefoonhouders

Zoals de naam al zegt worden deze soort houders vastgemaakt aan de achteruitkijkspiegel. Ze hangen dan onder deze spiegel.

houder voorruit, Android auto

Waar kan je op letten als je een telefoonhouder auto gaat kopen?

Er zijn talloze telefoonhouders beschikbaar op de markt. Als je een telefoonhouder voor in de auto gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Zo zorg je dat je een keuze maakt die goed bij je wensen aansluit. Hieronder zie je een aantal van deze factoren.

Compabiliteit

Controleer ten eerste of het model telefoonhouder bij jouw mobiel past. Vaak kan je telefoonhouders gebruiken met verschillende modellen telefoons. Let dus op of je zo'n universele houder koopt. Of je moet specifiek een telefoonhouder kopen die aansluit bij jouw telefoon.

Bevestiging

Er zijn verschillende telefoonhouders op gebied van bevestiging, zoals eerder gezegd. Bedenk dus vooraf welke van deze verschillende bevestigingsmogelijkheden jij prettig vindt. De mogelijkheden zijn; voorruit, dashboard, bekerhouder, cd-sleuf of de ventilatierooster van je auto. Sommige modellen kunnen bijvoorbeeld zowel op de voorruit als op het dashboard, of andere combinaties.

Extra functies

De modellen telefoonhouders verschillen ook op het gebied van functies. Zo is het fijn als een telefoonhouder stevig blijft en schokken kan absorberen op hobbelige wegen. Hiernaast is het fijn als je houder flexibel en verstelbaar is. Zo kan je hem aanpassen naar wens. Hiernaast zijn er nog extra mogelijke functies. Denk aan draadloos opladen of kabelbeheer.

Prijs

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de prijs van de telefoonhouder. De verschillende modellen verschillen ook in prijs. Je hebt telefoonhouders tussen ongeveer de 15 en 50 euro gemiddeld.

Reviews

Niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk de ervaringen van mensen die de telefoonhouder al hebben. Deze mensen hebben er al gebruik van gemaakt en kunnen vertellen hoe deze presteert. Lees dus vooral even de reviews door. Wij zullen echter nooit een product in onze top opnemen met alleen maar slechte reviews.

Voorruit, , sterke plakstrip

Veelgestelde vragen over een auto telefoonhouder

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Geen zorgen, hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen met antwoord. Hopelijk kun je hiermee verder.

Kan ik mijn telefoonhouder in meerdere auto's gebruiken?

Ja, veel ouders zijn draagbaar en makkelijk te verwijderen. Je kan ze dan gewoon gebruiken in andere auto's. Sommige modellen hebben echter maar 1 plakstrip, dan heb je wel meerdere plakstrips nodig om de houder in een andere auto te bevestigen/

Is het legaal om een telefoonhouder tijdens het rijden te gebruiken?

Ja, het is legaal om een telefoonhouder te gebruiken tijdens het rijden. Het wordt zelfs vaak aangeraden. Zo kun je je handen vrij houden aangezien je je mobiel niet zelf hoeft te pakken en kan je handsfree bellen. Een goede telefoonhouder maakt het verschil in een veiligere rijervaring. En je zorgt dat je boetes voorkomt voor op je telefoon zitten.

Hoe verwijder ik een zuignaphouder zonder het auto interieur te beschadigen?

De meeste zuignaphouders hebben een hendeltje waar je gemakkelijk de zuignap mee losmaakt. Als ze dit niet hebben kun je voorzichtig aan de zuignap trekken om hem los te maken. Een truc hiervoor is om een bankpas of andere pas voorzichtig onder de zuignap te schuiven.

Kan een telefoonhouder mijn telefoon oververhitten?

Je telefoon kan oververhit raken in de auto. Dit komt dan niet specifiek door de houder. Vaak komt het omdat de telefoon in het zonlicht staat. Het zonlicht kan de telefoon opwarmen. Zorg daarom altijd dat je de telefoonhouder zo plaatst dat je telefoon uit de zon is.

Kan de magneet in de telefoonhouder mijn telefoon beschadigen?

Magnetische telefoonhouders zijn ontworpen om veilig te zijn voor gebruik met een telefoon. Het komt dus niet vaak voor dat een telefoonhouder de telefoon beschadigt. Zowel van binnen als van buiten niet.

Zuignap, onderweg luchtrooster

Conclusie

Op zoek naar de beste telefoonhouder auto? Zie hier nogmaals onze top 8. Meer details kan je eerder in het artikel vinden.

 1. Wegman telefoonhouder [beste prijs-kwaliteitverhouding]
 2. TRANSECT telefoonhouder [beste reviews]
 3. iSetchi telefoonhouder [meest veelzijdig]
 4. R2B Telefoonhouder model Amsterdam [goedkoopste keuze]
 5. R2B telefoonhouder model Alkmaar [meest duurzame keuze]
 6. iMoshion telefoonhouder [meest gebruiksvriendelijk]
 7. iSetchi magnetische telefoonhouder [duurste keuze]
 8. Revall magnetische telefoonhouder [meest compact]

Beste telefoonhouder auto, beste telefoonhouders

Misschien vind je dit ook interressant

Reacties
Categorieën